Fogmegtartó kezelés

Fogorvoshoz járni jó!

Bizony vannak, akik szeretnek fogorvoshoz járni! Azok, akik fiatalkoruk óta vigyáznak a fogaik egészségére, és ezért csak ellenőrzésre járnak a fogorvosi rendelőbe. A fogmegtartókezelések valahol itt kezdődnek, a gyermeknél, mert ha megmutatjuk nekik a helyes fogápolás mikéntjét, évek múlva is ép fogakkal térhetnek vissza hozzánk.

A felnőtteknél, ha van is mit javítani, tömni, gyógyítani, a fogmegtartás nagyon fontos. Az arc szépsége, esztétikuma, mellett az érthetőbeszéd és a tökéletes rágófunkció miatt is. Az egészséges táplálkozáshoz elengedethetetlen a száj és fogak egészsége! Az alaposan megrágott étel a gyomrot is kíméli, ezzel segít megelőzni a gyomor és bélrendszer betegségeit!

Gyermekeknél is előfordul a tejfogak szuvasodása. A lyukas tejfogakat azért érdemes töméssel ellátni, mert így megakadályozhatjuk a szomszédos fogak szuvasodását. Később pedig a maradó fogak áttörésekor iscsökken azok szuvasodási hajlama.

Felnőtteknél többféle tömőanyag (pl. fogszínű vagy aranyból készült)közül lehet kiválasztani az adott foghoz a legmegfelelőbbet. A jól elkészítettfogtömések hosszú évekre, évtizedekre képesek helyreállítani a fogakat.

gyökérkezelés nagyobb beavatkozás, de megmentheti a fogat az eltávolítástól. Ezeknek a fogaknak avégleges  rágófelszíni helyreállításához nagyobb tömésre, legtöbbször koronára van szükség, mellyel biztosíthatjuk a megfelelő rágóképességet.

Kérdése van?

Keressen bátran telefonon és a dentissafogaszat@gmail.com címen is!